OKTOBER – Edinost / Božje kraljestvo

1
Sveti Duh nas je privedel skupaj in Jezus Kristus, naš božji Ženin, nas je tesno povezal med seboj … Zato ljubimo druga drugo v zdravju in bolezni, v veselih in trpljenja polnih dneh.

2
Živimo skupaj v slogi in ljubezni kakor Sveta Družina: Jezus, Marija in Jožef. Tako bo vsaka naša hiša podoba svetega nazareškega doma.

3
Samo edinost nas krepi od znotraj in navzven; edinost nas dela neločljive; edinost lajša tegobe našega poklica; edinost nas dela nepremagljive.

4
Dokler bomo edine med seboj in dokler bomo držale skupaj …, nam noben sovražnik ne bo mogel škodovati. Če pa se ta vez razrahlja, potem bo hudo, potem ne potrebujemo nobenega sovražnika od zunaj, uničile se bomo same.

5
Kjer ni miru in sloge, tam se umika Gospodov blagoslov.

6
Kaj bi koristil naš trud in vse naše skrbi, če bi Gospod ne zidal hiše!

7
Marija, mogočna nebeška Kraljica, nam bo pri svojem Božjem Sinu Jezusu izprosila pomoč v naših stiskah, zavetje v nevarnostih, tolažbo v tegobah, blagoslov pri našem delu, vztrajnost v prizadevanju, rast v popolnosti, srečno smrt in blaženo večnost.

8
Biti in ostati moramo eno v Jezusu.

9
Zaradi napak in nepopolnosti ene osebe ne smemo opustiti Božjega dela.

10
Veja, ki se odlomi od debla, se posuši in konča v ognju; kraljestvo, ki je v sebi razdvojeno, razpade; četa, ki ni edina, bo poražena; ladja, ki ima razpoke, se potopi.

11
Premagajmo vsako nenaklonjenost in zlovoljnost, potrpežljivo prenašajmo slabosti druga druge, v znamenje odpuščanja si z ljubeznijo podajmo desnico, še preden zaide sonce.

12
Vse naše prizadevanje ne bo rodilo sadov, če naše življenje ne bo v skladu z našim poklicem. Zato naj sveti vaša luč, da bodo vsi, ki jo bodo videli, slavili vašega Očeta, ki je v nebesih, … da bodo skupaj z nami vsi vzljubili in hvalili našega Gospoda Jezusa.

13
Vse svoje moči zastavimo za Božje delo.

14
Bodimo vedno enega srca in duha, kakor prvi kristjani, ki so prav s tem navdušili pogane in Jude za krščanstvo.

15
Godovni dan Matere Terezije

Čeprav razkropljene po vsem svetu v različnih deželah in kulturah, nenehno ohranjajmo pristno katoliško življenje, ki povezuje vse vernike sveta.

16
V edinosti je naša moč; zato se oklepajmo predvsem tega sidra.

17
Če nas povezuje edinost, gremo z malim zadovoljne po vsem svetu, v najmanjše vasi do najrevnejših koč, kamorkoli nas kliče Gospod, da ubogim prinesemo veselo vest o Božjem kraljestvu.

18
V Božjem kraljestvu na zemlji ni tako, kakor sta mislila tista dva učenca, ki sta prosila našega Gospoda, da bi sedela eden na njegovi desnici in drugi na njegovi levici, temveč kakor pravi Gospod: “Ne vesta, kaj prosita. Ali moreta piti kelih trpljenja, ki vama ga bom dal?”

19
Vihar, ki ga povzročajo sovražniki Cerkve, se bo spet kmalu polegel! Saj v čolniču počiva Gospod, ki s svojo vsemogočno Besedo more zapovedovati tem silam in jim tudi bo.

20
Bog naj nam stoji ob strani! Naša tolažba je v tem, da Bog vlada svetu in Kristus Gospod svoji Cerkvi.

21
Gospod bo tisočkrat blagoslovil vse, kar je v slavo njegovemu imenu in v širjenje njegovega kraljestva.

22
Imej potrpljenje s seboj, ko raste Božje kraljestvo v tebi. Vzpenjaj se korak za korakom in ne pričakuj vse na enkrat. “Božje kraljestvo raste,” pravi Jezus.

23
Da bo Bog čim bolj poveličan, češčen in ljubljen in za širjenje njegovega kraljestva, … moramo zastaviti vse svoje moči, kakor je to delal neutrudno do konca Gospod Jezus… in za njim njegovi apostoli. Kakšno uboštvo, lakoto in ponižanja so pretrpeli, da bi ljudi privedli k Bogu.

24
Ustanovni dan kongregacije

Na priprošnjo preblažene in vedno Device Marije, blagoslovi, nebeški Oče, našo kongregacijo, ki kleči pred teboj in te z vsem srcem prosi: »Obvaruj nas vsakega zunanjega in notranjega trpljenja, da ti bomo v miru in slogi služile po tvoji sveti volji!«

25
Gospodar vinograda naj daje rast, da bo to, kar je njegova Ljubezen priklicala v življenje, rodilo bogate sadove ob svojem času.

26
Vsemogočni in neskončno usmiljeni Bog bo zaradi Jezusa izpeljal svoje delo do konca, kakor ga je vodil in varoval od vsega začetka.

27
Tudi najmanjša stvar je velika v službi velikega Kralja nebes in zemlje.

28
Bog sam bo poplačal vse, kar smo skupaj in vsaka posebej naredile za širjenje njegovega kraljestva na zemlji.

29
Da mi ne bi kdo še v grob pošiljal očitkov, da sem se preveč na široko lotila stvari, preveč na veliko začela in razširila Božje delo! Prihodnost bo vse pojasnila.

30
Bog bo vse tako vodil, kot je potrebno v slavo njegovemu imenu; ničesar drugega ne želimo in ne zahtevamo.

31
Marija, presveta Božja Mati, naj nas sprejme v svoje varstvo!