MAJ – Molitev / Marija

1
Presveta Devica Marija, Mati učlovečene Besede, srednica Božje milosti, naše zatočišče in pribežališče grešnikov! Z otroškim zaupanjem se zatekamo v tvoje materinsko srce in te prosimo: Izprosi nam milost, da bomo vedno izvrševali Božjo in tvojo voljo.

2
Svoja srca polagamo v tvoje roke, presveta Mati, in te prosimo zveličanja zase in za vse, ki so nam zaupani. Trdno verujemo, da nas boš uslišala, zato z globokim zaupanjem kličemo: “Zdrava, Marija,..!”

3
Tisočkrat boljša od politiziranja je ena “Zdrava, Marija…”.

4
V Mariji sem resnično spoznala Morsko zvezdo, pomočnico, tolažnico vseh potrtih, pribežališče ubogih grešnikov, Mater usmiljenja.

5
Mati, ki je res mati, kakor se imenuje in kar naj bi bila, nosi vse otroke v svojem materinskem srcu.

6
Da bo naša molitev bolj gotovo uslišana, prihajajmo vsak dan pred Boga po Mariji; ona namreč pri Jezusu in z njim, svojim Božjim Sinom, vse premore.

7
Ne opuščajte molitve in ne izgubite zaupanja v Marijo, ki vedno pomaga.

8
Bog daj, da bi nekoč v zboru angelov in devic smele skupaj z Božjo Materjo prepevati Magnifikat.

9
Dan odhoda bl. matere Terezije v večnost

Vse sestre slovesno izročam Presveti Trojici. Bog Oče naj skrbi za vas in vas ohrani stanovitne in zveste v vašem svetem poklicu! Bog Sin naj vas reši vsakega greha; on naj vam bo pot, po kateri hodite; resnica, kateri sledite; življenje, ki ga živite! Sveti Duh naj vas ohrani v svoji ljubezni in milosti! Marija, Mati Božje milosti in Mati našega reda, naj vas sprejme v svoje materinsko, ljubezni polno srce ter vam stoji ob strani v življenju in smrti!

10
Brez Jezusa ne zmoremo ničesar.

11
Oko in srce naj bosta vedno usmerjena k Jezusu.

12
Molitev je naši duši tako potrebna kot ribi voda.

13
Brez goreče molitve ne bomo nikdar združeni z Bogom, ker se mu ne bližamo.

14
Molitev je lestev in ključ in vrata v nebesa.

15
Brez molitve bomo vedno ostali nevedni in grešni ljudje, ker v zrcalu zbranosti ne vidimo Božje popolnosti in ne lastnih napak.

16
Molitev je resnična nebeška hrana, ki krepi dušo. Brez nje bi duša zakrnela. Molitev je zdravilo bolnikom, ki bi radi ozdraveli, veselje potrtim, moč slabotnim, zveličanje grešnikom, radost pravičnih, medsebojna podpora vse Cerkve.

17
Če se srce ne vnema in mehča v molitvi, ostane vedno hladno in trdo.

18
Ne bojmo se nobenega truda, da seme Božje Besede v nas dozori kakor v dobri zemlji.

19
Kako čudovite in velike reči so z molitvijo dosegli pri Bogu Abraham, Mojzes in Elija ter drugi! Ali ni Bog še vedno isti? Ali ne moremo tudi mi z molitvijo doseči pri njem nekaj podobnega kakor oni, saj nam je naš dobri Gospod obljubil, da bomo pri Očetu dosegli vse, kar ga bomo prosili v njegovem imenu?

20
Ko zvonec kliče k molitvi, spoznajte v tem povabilo božjega Ženina, da se odpočijte ob njegovem srcu in si pri njem naberete novih moči, tolažbe in poguma.

21
“Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil!” nam kliče božji Ženin iz tabernaklja. V presvetem Zakramentu nam deli kruh močnih in z njim tolažbo, luč in moč, da bi s pogumnim srcem mogli nositi naloženi križ za njim, vse do kalvarijskih višin, dokler ne odbije zadnja ura in se ne odpro vrata večnosti.

22
Vsakokrat, ko gremo mimo Najsvetejšega, pozdravimo našega preljubega Gospoda Jezusa, križano ljubezen.

23
Ko bi le mogli biti noč in dan na kolenih pred Najsvetejšim in bi kakor nekoč Mojzes dvigali k njemu roke in srce, da bi nam Gospod pomagal ob pravem času, nam podeljeval krotkost in ponižnost in ljubezen.

24
V večjo slavo Božjo vam smem razodeti: Nikdar mi še ni Gospod odrekel nobene prošnje, ki sem jo prinesla predenj za vas v njegovi sveti zadevi.

25
Ni drugega pripomočka, kot je orožje molitve; posegajmo po njem!

26
Ne opuščajte molitve, kajti če usahne duh zbranosti, bo šlo pri nas vse navzdol; vse bo potonilo v mlačnost, vse bo zamrlo.

27
Vprašajmo se večkrat, če se v veri res nenehno zavedamo navzočnosti dobrega Boga. O, kako spoštljivo bomo potem molili.

28
Če bi znali prav moliti, bi živeli popolnoma drugače.

29
Začnimo, drage sestre, vnašati red v našo molitev! Potem bo tudi naše življenje kmalu postalo drugačno in boljše.

30
Molimo neprenehoma, v zbranosti… , kakor bomo častili Boga vso večnost v nebesih.

31
Češčena in hvaljena Presveta Trojica in naša predraga nebeška Mati Marija, pri kateri se bomo nekoč spet sešli in pozdravili in se večno veselili v Bogu.

Notice: Widget Area Not Found: on ← sitewide-bottom-widget-area

You probably have not defined it as a Per Page Widget area at the bottom of the Weaver Xtreme Main Options → Sidebars & Layout tab, or you may need to add widgets to the area.