Za oči in dušo

img_6391Pa so spet počitnice, je odmevalo v naši vasi že konec maja in bo vse do srede septembra. “JA, za nekatere”, so se hudovale naše maturantke, za katere se je šolsko “garanje” nadaljevalo vse do konca junija in upam tudi srečno zaključilo. Sicer je  matura, kot so opisovala dekleta, potekala bolj kot ne “daj – dam”. Več denarja je kdo “podaril” učiteljem bolj uspešno je lahko prepisoval rešitve iz interneta oz. so mu bile prinesene po živi pošti. No, naša dekleta niso bila deležna tega “luksuza”, so se morala kar učiti.

Malo drugače je obarvala svoje počitnice Marija, ki se je odločila, da zapusti naš dom in se je sredi junija zaročila. Sadete, ki je lani maturirala in se poročila,  je konec junija postala mama. Silvana, ki je decembra dopolnila osemnajst let,  je povila tretjega otroka. Tokrat lepo deklico.  Hirushi, ki nas je zapustila pred enim letom, se je vrnila iz Italije. Mama jo je namreč prodala nekemu zvodniku, ki pa je ni mogel več zadržati, da se ne bi vrnila v Albanijo. Po vrnitvi se je poročila. Po svoje so to veseli dogodki, po drugi strani pa zaskrbljajoči oz. jih izročam v Božje roke.

Z dekleti, ki se niso toliko potile pri šolskih knjigah  smo tudi letos pripravile program za naše otroke iz ljudske kuhinje – iz mesta Lac. Kljub neznosni vročini smo vztrajale z otroki cel teden in uživale v “naravni savni” in dobri družbi. Da  je bilo veselje še bolj popolno smo zaplesale na ritme rocen-rola in priljubljenih Čukov.

Morda bi še kakšen dan podaljšale rajanje, a so nas preganjale volitve in neredi povezani z njimi.

Konec junija je bil vsaj za tri dekleta težko pričakovan, saj so odšle za dva meseca v Nemčijo na  tečaj nemskega jezika. Za dekleta, ki so zapustila dom, pa malo negotova prihodnost. Če so dobro opravila maturo, jim bomo skušali po najboljših močeh pomagati, da bodo lahko nadaljevala študij.

Vse to in še več se je dogajalo ob koncu tega šolskega leta. Pa ne samo ob koncu šolskega leta, saj je bilo vse leto polno presenečenj in zanimive dinamike. Nekaj sem za vas ujela v foto utrinke in vam želim lepe počitnice. Hvala za molitev in vso podporo.

s. Slavka

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:heart: 
:-) 
:whistle: 
more...