“Skupaj moramo začeti novo in zelo pomembno pot”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAV te besede bi lahko povzela sporočilo generalnih svetovalk ob vizitaciji. Bolj kot besede, ki smo jih vse slišale in prejele zapisane, naj spregovore fotografije s teh naših srečanj.
Prvo, ki je bilo namenjeno sestram, ki niso članice provincialnega zbora, je bilo v Ilirski Bistrici v ponedeljek, 2. maja. Bil je bogat dan, prepleten z molitvijo, poslušanjem, razmišljanjem in sestrskim srečanjem.

Bil je drugače obhajan Dan skupnosti, spomin življenja in smrti naše redovne ustanoviteljice. Iskren Bog povrni skupnosti, ki nas je sprejela: za vso prijazno postrežbo in vse, kar spada v tak dan.

Naslednje srečanje pa je bilo namenjeno članicam provicialnega zbora. Bilo je na provincialatu v Ljubljani v sredo, 4. maja. Povsod sta nam s. Catherine in s. Irenea posredovali enako spodbudo. Naj ostane spodbuda tudi za vsak naš dan. Tudi sestram na provincialatu Boglonaj za njihovo gostoljubje.

“Mati Terezija je iskala, našla in razumela. Sanjala je o svetu, ki bo nov v Bogu, začetek je tu, v tej rjavi, neplodni zemlji. Imela je pogum kupiti – nobena cena previsoka, nobeno tveganje preveliko, samo da bo Bog slavljen, da bo svet eno.” (s. Mary Abbot)

Komentiranje ni možno.