Mednarodni dan človekovih pravic – 10. december 2014

clovekove-praviceMednarodni dan človekovih pravic obeležujemo od 10. decembra leta 1948, ko so Združeni narodi razglasili Splošno deklaracijo človekovih pravic. Mednarodna kongregacija šolskih sester de Notre Dame je kot nevladna organizacija članica OZN, kjer ima svojo predstavnico. Zato je za nas dan človekovih pravic priložnost, da se informiramo, da molimo za tiste, ki so jim pravice kratene in jih skušamo zaščititi, posebno to velja za otroke in mlade. Zavedamo se, da so potrebna tudi konkretna dejanja, kot je solidarnost, pomoč v stiski in biti glas za tiste, ki doživljajo diskriminacijo in omejevanje človekovih pravic.

http://sl.radiovaticana.va/news/2014/12/09/vatikan_predstavili_mednarodno_kampanjo_stop_gro%C5%BEnjam_na_internetu/1114157

Sveti sedež je 9. decembra predstavil mednarodno kampanjo Stop grožnjam na internetu. Več o tem na povezavi Radio Vatikan.

Šolske sestre de Notre Dame v slovenski provinci se pridružujemo tej kampanji, posebno, ker so ravno otroci in mladi najbolj ranljive osebe,ki so deležne spletnega nadlegovanja in groženj. Kjerkoli imamo priložnost za vzgojo in izobrazbo in se srečujemo z otroci in mladimi, damo poudarek tej tematiki in spodbujamo k odgovorni uporabi spleta. Na nedavno duhovno obnovo za birmance smo povabili policista, ki je mladim spregovoril tudi o problemih nasilja na socialnih omrežjih. Sestre skušamo pomagati mladim in družinam v stiski, skupno iščemo rešitve za njihove probleme.

»Ko si prizadevamo za usposabljanje oseb in za pospeševanje človeškega dostojanstva, prispevamo k pozitivni spremembi družbe.« (Konstitucija, GD 33a)

Dan človekovih pravic: 10. december je ustanovila OZN , da bi praznovali in krepili principe, ki jih vsebuje Splošna deklaracija človekovih pravic. Pridružite se mnogim v molitvi in aktivnosti ta dan in naredite vsak dan za dan človekovih pravic. Več ..


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:heart: 
:-) 
:whistle: 
more...