Elbasan, 16.09.2008

13Sedim pred računalnikom in razmišljam: kje naj začnem, kaj naj napišem, da se bo vsaj malo začutilo dogajanje v naši misijonski vasi. Zaostajam z utrinki zato se vračam v počitnice 2007, ki so bile gotovo še posebej zaznamovane s skupino POTA in PRIDI. Pogumni fantje in dekleta iz Slovenije so zavihali rokave in z nami delili ideje, svoj čas in sposobnosti. Hvala Bogu za lepo izkušnjo medsebojnega sodelovanja.

Veliko veselje za našo vas je bila blagoslovitev hiše Antonije v kateri so našla prostor dekleta, ki bi sicer živela na cesti in Izobraževalni center za dekleta in žene. Ob tej priložnosti smo z dekleti uprizorile zgodovinsko igro Rozafa, ki simbolizira ženo, ki gradi in drži družino skupaj.

Skozi šolsko leto smo z otroki kot dekleti praznovali in se veselili majhnih in velikih uspehov. Skupaj smo ustvarjali in se učili vsakdo po svojih močeh.

Zaslužene pocitniče 2008 so bile razgibane in pestre. Del počitnic so naši prebivalci preživeli v domačih ali nadomestnih družinah. S takšnimi in drugačnimi izkušnjami so se radi vrnili v vas. Tudi tokrat so mladi iz skupine Pota popestrili naš vsakdan z novimi idejami in iznajdljivostjo. Program je potekal v mestu Lac za otroke. V Elbasanu pa smo tokrat prvič vključili v dogajanje tudi dekleta iz naše okolice. Dekleta so imela priložnost nadgraditi znanje angleškega jezika in se preizkusiti v plesnih korakih, ustvarjalnih delavnicah, filmski ustvarjalnosti in še kaj.

Dragi prijatelji in dobrotniki pri nas je pogosto zelo pestro, če tudi se na pogled zdi, da živimo zelo vsakdanje. Pa saj živimo, le da se imamo lepo in se veselimo vsake še tako majhne pozornosti. Hvala ker ste z nami, čutite z nami in nas tako ali drugače podpirate. Naj vam bo v blagoslov. Vaši hvaležni iz vasi Otet fatlume.

s. Slavka

Komentiranje ni možno.