Advent malo drugače

p1010038Tako bi lahko imenovala sobotni dan pri Šolskih sestrah de Notre Dame v Novem mestu v soboto, 27. novembra. Petdeset otrok in sedem animatorjev je skupaj s s. Ivanko zbranim pomagalo vstopiti v adventni čas. Uprizorili so lutkovno predstavo po igri z naslovom: Skrivnostni kovček, ki jo je napisala Stanka Devjak.

Mladi so se ob prihodu “ogrevali” ob pesmih, sledili lutkovni predstavi in se nato porazdelili v več skupin. V njih so se pogovarjali o predstavi, ki so jo videli in o sporočilu, ki ga je imela. Predvsem so se ustavili ob štirih vrednotah: spoštovanju, razumevanju, potrpljenju in ljubezni. Vse to je poleg molitve tisti temelj, na katerem je vredno graditi življenje.

Potem so iz papirja delali »zidake« za temelj svojega adventnega prizadevanja in vsega življenja ter nanje napisali, za kaj si bodo v tem času posebej prizadevali. Ko so prišli spet vsi skupaj, so iz vsake skupine povedali, kako so delali, z vsemi ostalimi so pa tudi podelili to, kaj bodo naredili, da se bo v božični noči Jezus res lahko rodil v njihovem srcu.

Po kosilu, ki ga je pripravila s. Marjeta, so začeli s pletenjem adventnih venčkov; poleg animatorjev so jih otrokom pomagale delati tudi sestre iz te skupnosti. V venčke so vložili svoj trud in misel na tiste, za katere so jih delali: za svoje domače, za stare starše, za na vrata svojih domov …, pa tudi za na pokopališče, kjer imajo nekateri pokopani svoje najbližje (npr. bratca, očeta, mamo …). Veliko veselja pa je bilo, ko so jih prišli starši iskat in so jim lahko pokazali delo svojih rok.

Nekaj vsega tega je bilo ujetega tudi v fotografski aparat in je zdaj pred vami za ogled. Pa lep adventni čas vam vsem – v imenu nas vseh, ki smo večino sobotnega dne preživeli skupaj v veselem pričakovanju – izdelanih venčkov in globlje vsebine tega časa pričakovanja in priprave na Jezusovo rojstvo.

Komentiranje ni možno.