Adventno – božični koncert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Lep, dober večer! Lepo je, da smo se na ta adventni večer zbrali da bi se prepustili glasbi, ki zmore na najlepši način slaviti Gospoda. Dobrodošli vsi, posebno pozdravljene sestre, ki nas spremljate in »prenašate« v tej hiši. Punce smo se pod okriljem sestre Bože, ki se ji na tem mestu toplo zahvaljujemo za njeno potrpežljivost, naučile par Božičnih pesmi. Ana bo izvabila nekaj melodij iz harfe, Upamo,da bo ta večer za vse nas lepa adventna obogatitev v pričakovanju Božiča.”

S temi pozdravnimi besedami se je v ponedeljek, 17. decembra, začel adventno-božični koncert na Šišenski v izvedbi deklet, ki trenutno bivajo pri nas. Vsako leto okrog Božiča skušamo pripraviti družabno srečanje z dekleti in sestrami, da se malo bolje spoznamo in poveselimo. Letos pa je prišla ideja, da pripravimo koncert. Kar deset deklet se je javilo, da bodo prepevale v zborčku in s. Boža je z veseljem prevzela vodenje le tega. Naučile so se eno adventno in šest božičnih pesmi, Ana Železnik pa je večer polepšala s tremi skladbami, ki jih je zaigrala na harfo. Ob koncu koncerta se je s. Darija dekletom zahvalila za njihov trud in jim podarila majhen spominček.

 Po koncertu smo se vsi skupaj, obiskovalci, dekleta in sestre, srečali in naklepetali ob dobri pizzi »da te kap«. Večer je bil prijeten, poln smeha in veselja, pa tudi uživanja ob lepem petju in melodijah harfe, ki bi jim z veseljem prisluhnili še kdaj. Zakaj pa ne? Pa smo že pri novem načrtu. O tem pa kdaj drugič. (s. Cirila)

Besedilu dodajamo še nekaj fotografskih posnetkov s prijaznega večera (Foto: sDK).

Komentiranje ni možno.