»Odvrzimo dela teme in nadenimo si orožje luči.« (Rim 13, 12)

CAM00586V soboto, 10. decembra 2016, smo se, v skupnosti Šolskih sester de Notre Dame, na Cankarjevi ulici v Novem mestu, zbrali slepi in naši dragi prijatelji na že tradicionalni 12. duhovni obnovi v adventnem času. Vsako leto nam drage sestre na stežaj odprejo svoja vrata in nas povabijo v Božjo bližino, dragi pater Marko Novak OFM pa nas popelje na pot svetlobe, ki prihaja za vse nas.
Letošnja duhovna obnova je nosila naslov »Duh adventa – Pridi! Pridi, gospod Jezus, pridi!« CAM00596Skozi pesem, molitev in premišljevanje smo se v treh skupinah odprli svetemu duhu, da se nas je dotaknil, vsakega na svoj način. Podelili smo si življenjske izkušnje o iskanju Božjega obličja, potrpežljivem čakanju in hrepenečem pričakovanju luči. Srečali smo se z Marijo, ženo pričakovanja in jo skušali ponotranjiti, skušali doživeti tisti čar pričakovanja luči. Pater Marko nas je do te luči vodil tudi skozi svete tri kraje: Nazaret, Ein Karem in Betlehem in nas končno pripeljal do Jezusa. Od nas pa je odvisno, kako bo Jezus nas našel: ali pripravljene s prižganimi svetilkami v rokah ali nepripravljene, brez olja za svetilke.

CAM00611S pripravljenimi srci smo imeli možnost svete spovedi in darovanja svete maše. Po trdnem delu pa se nam je prileglo kosilo, ki so ga z ljubeznijo pripravile drage sestre. Pa ne samo to, pogostile so nas tudi s kavico in tudi za slastne dobrote se je našel prostor. Da pa je bilo vse še bolj čarobno, nas je obiskal tudi sveti Miklavž, v spremstvu angelčkov in nas tudi obdaril… smo bili že pridni J. Otroci so nam odigrali preračunljiv pogovor med dvema sestricama, ki sta pisali Svetemu Miklavžu.

Naše srečanje je prehitro minilo. Zahvala vsem, ki so nam omogočili tako čudovit dan, še posebej dragim sestram, katere so nas sprejele in patru Marku za čudovito vodenje in izbrane misli. Želimo vam vsem vesel in doživet Božič, v prihodnjem letu pa še več blagoslova in milosti.

Nežka Furlan


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:heart: 
:-) 
:whistle: 
more...