Obisk generalne predstojnice s. Mary Maher

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŠolske sestre de Notre Dame smo v torek, 30. aprila 2013, obhajale naš vsakoletni Dan skupnosti. To je dan, ko se v hvaležnosti spominjamo naše redovne ustanoviteljice, blažene matere Terezije Jezusove Gerhardinger in se veselimo življenja in poslanstva naše mednarodne kongregacije. Skoraj vse sestre Slovenske province smo se ta dan zbrale v naši skupnosti v Trnovem-Ilirska Bistrica.

Letos je bil ta dan za nas še prav poseben, saj nas je obiskala naša generalna  predstojnica, s. Mary Maher. Dan smo začele s sveto mašo, ki jo je daroval g. Janez Cerar. Po maši in prvem medsebojnem pogovoru ob kavi in drugih dobrotah smo se zbrale v dvorani, kjer nas je nagovorila naša generalna predstojnica. Skupaj smo potem z njo razmišljale o prihodnosti življenja in poslanstva naše province in njenega mesta v celotni kongregaciji. Podelile smo si razne misli o tem in imele kar nekaj vprašanj, na katera smo skupaj iskale odgovore, pa tudi s. Mary nam je pri njih pomagala s svojim poznanjem celotne kongregacije. Pred očmi smo imele naše število, starost sester in apostolat, ki ga vršimo. Vse skupaj sestavlja celoto, ki nam mora biti pred očmi, ko se sprašujemo o prihodnosti. Seveda pa vse skupaj v zaupanju v Boga, kajti “to, kar nam bo prinesla prihodnost, je v Božjih rokah” – kot pravi naša ustanoviteljica, čeprav same ne smemo pozabiti brati znamenj časov in iskati, kaj za nas pomenijo.

Dan smo končale s skupno molitvijo Večernic. Domov smo se vračale obogatene z mnogimi vtisi, pa tudi z mnogimi vprašanji glede naše prihodnosti kot provincialne skupnosti in z željo, da bi mogle še kaj dobrega narediti tu, kamor smo poklicane.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:heart: 
:-) 
:whistle: 
more...