Jezusov križ

Picture 1 of 3

Ali imamo v naši družini Kristusov križ? Križ na steni nas spominja, da smo družina, ki jo ima Jezus rad. Kdo od vas se Jezusu danes ponudi, da bo v svoji družini spominjal na Jezusa? Je kdo med vami, ki bi hotel svojo družino spominjati: "Kdaj bomo pa molili?" Imam Jezusa toliko rad, da kdaj tudi na sebi naredim križ, počasi, z ljubeznijo, ker to pomeni: "Jezus, rad te imam."


Comments

Images tagged "a8" — Ni komentarjev

 1. Drage sestre,
  prosim za molitev za sina najstnika Marcela v stiski, za uspešno končanje osnovne šole in pravilno odločitev za srednjo šolo.

  Hvala in vse dobro.

 2. Spoštovane sestre,

  prosim vas za molitev za mlado zdravnico, da se bo pravilno odločila glede specializacije in da bo našla pogum moč in vero za opravljanje poklica zdravnice.

 3. Drage sestre,
  prosim molite za 9-letno deklico,da bi se stanje in zdravje popravilo(deklica je začel otekati gleženj,težko hodi in ima hude bolečine-vzork pa ni poškodba ali zvin,to so ugotovili.Trenutno testirajo boleriozo in artritis); prosim za molitev še za 11letno deklico,ki ima hude bolečine v trebuhu in je trenutno na močnih protibolečinskih tabletah. Bog naj vam povrne.
  Lea

 4. Prosim vas za molitev za naše podjetje, moža, sina in mene smo v hudih težavah. Zaupam v Gospoda, ker je On moja moč , naj se nas usmili po tisti drobtinici dobrega, ki sem ga naredila in vsi moji.
  Hvala, hvala hvala hvala

 5. Jezus je vedno z nami le čutimo to ne vedno ker je naš um prehrupen in naše misli preveč v prihodnosti ali preteklosti le tukaj in zdaj ne

 6. Spoštovani.
  Sem katehistinja in sem naključno naletela na vaše vsebine, ki bi tudi meni pomagale pri razlagiveroučnih vsebin. Ali se je možno regeistrirati in dostopati do vsebin?

 7. Lepo pozdravljene; iz vsega srca vas prosim, da molite z menoj za mojo mami Zdenko, ki ima zelo slabe izvide (verjetno rak na pljučih z zasevki) Bog z vami vsemi, ki boste molili za uspešno ozdravitev moje zlate mami.

 8. Drage sestre,
  prosim za molitev za zdravje nečakinje(da nima rakavega obolenja).Hvala za molitve in naj vam dobri Bog poplača.

 9. Drage sestre,
  prosim Vas, da molite za zdravje moje sestre dvojčice. Dobri Bog naj vam poplača ves vaš trud.

 10. Drage sestre,
  prosim Vas,da molite za zdravje moje sestre dvojčice. Dobri Bog naj vam poplača ves vaš trud.

 11. Drage sestre,

  prosim Vas za 7letno nečakinjo, ki omenja,da bi rada odšla s tega sveta, čeprav ima zelo ljubeča starša.
  Bog Vam povrni za Vaše molitve.

 12. S. Cirila, hvala ti za tvoje lepe prispevke. Vesela sem jih in Bog ti daj korajže še naprej! :bye:

 13. Kako se meni krasno zdi, da tukaj sveže so stvari, pa še delat treba ni … Sestra Cirila, *H*V*A*L*A* ti! :bye: :good:

 14. S. Cirila, *H*V*A*L*A* ti za tole super pristno življenjsko “reklamo” za samostan. Da bi vsaj koga nagovorila, da se nam pridruži!

 15. Pozdravljene sestre. Prosim za molitev za mojega sina Mateja, je brez službe, ima družino in dva majhna otroka. Bog poplačaj, iskrena Hvala, mirno in Blagoslovljeno noč. Darija.

 16. Če se mladi skupaj
  udeležujete športnih dejavnosti in
  skupaj nakupujete, zakaj torej ne bi skupaj
  brali Svetega pisma?

 17. Hvaljen Jezus!

  Najprej najlepša hvala za vse vaše delo na veroučni strani. Zelo veliko uporabnega za naše veroučence, ki delovne liste rešujejo z največjim veseljem. Bi imela pa samo eno vprašanje. S katerim programom oz. kako izdelate križanke (npr. sv. krst, sv. maša)? Odgovore sem ugotovila, da naredite s programom EclipseCrossword, vendar tako prijetnih na ogled, kot jih pa lahko z vašo pomočjo posredujem veroučencem, pa nisem ugotovila kako bi lahko naredila s tem programom. Najlepša hvala za vaš odgovor.

  Veliko blagoslova še naprej!

  • Draga Simona,

   imate prav: program je Eclipse Crossword, ostalo pa naredim v Wordu, tako da preoblikujem kvadratke v krogce in dodam sličice. Je malo zamudno, ampak rada ustvarjam in ko je enkrat narejeno, služi za več let. Zelo vesela sem, če pride prav tudi vam. Da se lahko preoblikuje kvadratke v krogce je treba križanko v zadnji fazi izdelave z EclipseCrosword shraniti kot .WMF formatu in jo kot tako vstaviti v Word. Sliši se zelo komplicirano, veliko lažje je pokazat, upam, da vam je vseeno tale razlaga v pomoč. Mogoče vam bo v tem času epidemije prišla prav tudi spletna stran Liveworksheet.com (na TEJ POVEZAVI), kjer lahko papirnate učne liste spremenite v interaktivno obliko. Hvala vam za vaš komentar. Božjega varstva in vse dobro vam želim,
   s. Alenka

 18. Obiskoval sem prvi razred od septembra 1943. Nadalje vse do prekinitve v tretjem razredu. Spodili so nas v staro Avstrisko šolo. Tu sem opravil konec tretjega, četrto leto in ker sem padel na izpitih za gimnazijo sem opravil še peti razred. V prvo gimnazijo sem spet hodil v samostan. Nacionizirani del. Leta 1944 smo imeli moten program. Prostore so zasedli ranjenci. Zbrali smo se pred kapelo. Sestra nas popeljala do bližnih borov, smo se v sedli na tla in poslušali sestro. Manjkala je tabla. Ne spominjam se koliko dni je bilo tako. Učila me sestra Romana

 19. Spoštovane sestre Bog z vami, prosim vas za molitev za naše družinsko podjetje, da bi imeli delo in bi dobili denar da lahko plačamo ljudi in dobavitelje. Da lahko mirno spimo in da se zato ne kregamo in odtujujemo mož sin in jaz. Pridi gospod Jezus in nam pomagaj.Hvala za vsako vašo molitev.

 20. Prosite z mano Marijo da varuje vnucka Izidorja. Da bi se ne bal staršev ki so za to nežno dušico prestrogi. Hvala vam

 21. Spoštovani! Pri idelavi rodbinskega rodovnika smo naleteli na več težav in neznank. Ena takih je tudi ime vaše pokojne sestre Kapušin Ludvine, po spominih naše sorodnice. V zgodovini vašega samostana in bivanja v Novem mestu jo omenjate tudi kot vir: (Moje življenje). Zanima nas, če je možno ta njen zapis prebrati in kje si ga je mogoče sposoditi. Ko bomo povezali vse domače pripovedi z njeno zgodbo, vam bomo z veseljem posredovali naše ugotovitve. Lep pozdrav! Marija Padovan

 22. Hvaljen Jezus!
  Vaši pripomočki za delo z otroki so mi zelo všeč. Želela bi jih tudi uporabit, pa ne vem kako bi prišla do njih.
  Odkar naša župnija nima več duhovnika, smo namreč podružnica, moramo kar sami vodit razne pobožnosti, npr. molitev rožni venec v oktobru, šmarnice v maju, devetdnevnico v adventu, križev pot v postu, veliki petek…. Kako lahko naročim pri vas določene delovne liste, knjižice? Bog z vami!

 23. Prosim vas drage sestre za molitveno podporo, da se mi vrne zdravje. HVALA VAM IN NAJ VAS MARIJA OGRNE S SVOJIM PLAŠČEM.

 24. Pozdravljeni,

  dzanima me, če na objavljeni duhovni teden lahko prijavim hčerko Lucijo Križ, ki bo zaključila 5. razred osnovne šole.

  Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

  Nataša Križ

 25. Hvala s. Slavki za prisrčne fotografije iz Albanije.

  Vse dobro,

  Marta iz Koštialove 36, Novo mesto

 26. Prosnja
  Drage sestre,prosim vas,da mololite za zdravje moje sestre,da bi bili jutrisnji izvidi dobri.

 27. Hello Alenka! I want to thank you for all the hard work you share. I’m from Argentina and I’ve used your worksheets with students in different schools and cities and they love them! They love to paint them too! I first found your work in ESLprintables. And I needed to say thank you!! Thank you! God Bless you! :heart:

 28. Prav lep pozdrav vam drage sestre. Ponovno vas prosim za molitev za hudo bolno nečakinjo (kot sem že prosila 30.8.2015). Gospoda prosim naj jo blagoslavlja in ji podari upanje in mir v srcu.
  Hvala vam in naj bo Gospod z vami.
  Cvetka

 29. Spoštovani!

  Knjižica o sv. Miklavžu na vaši spletni strani ni na voljo. Žal. Želela sem jo uporabiti pri katehezi, a to ne bo mogoče.

  Lep pozdrav, Urška Zupančič

 30. Hi! I just wanted to say that your website is absolutely fantastic! I appreciate the amount of work you’ve put into your resources. This is my first year as an official English teacher and it can be so difficult to find good resources. Keep up the fantastic work!

 31. Pozdravljeni.

  Zelo sem vesela, da sem odkrila vašo stran. Najmlajše poučujem verouk, zato so mi vaše ustvarjalne ideje v veliko pomoč.

  Boglonaj.

  Jerneja :bye:

 32. Drage sestre,najprej lepo pozdravljene.
  Na vas se obračam s prošnjo, da mi pomagate pri molitvi za mojo nečakinjo, ki se že tretje leto bori z rakom na črevesju. Bolezen je izbruhnila, ko se je razšla z očetom svojih dveh fantkov (sedaj imata 6 in 8 let) in kmalu nato še izgubila zaposlitev. Vsi trije sedaj živijo v stanovanju z njenimi starši. Situacija je resnično težka in iz srca molim zanjo in prosim Gospoda, da jo ozdravi. Lepo prosim tudi vas za molitev.
  Prav lepa hvala in vse dobro vam želim.
  Bog naj vas vse blagoslovi in vam obilno povrne.
  Lep pozdrav v Gospodu.
  Cvetka

 33. I downloaded your book on how to make paper beads and I didn’t receive it could you email it to me please I’ve been having trouble with downloading lately time for a new computer thank you Darlene

 34. Dober dan/večer,
  sem začetnica v katehezi in razmišljam, kako bi prišla do delovnih listov, da bi popestrila veroučno uro in hkrati otrokom še bolj približala svetopisemske dogodke, Jezusove prilike, … Vesela bom, če mi lahko sporočite, kje lahko kupim delovne liste, morda plakate, ipd.

  Hvala in lepo pozdravljeni.

  Anica

 35. Drage sestre

  Hvala za vaše veroučne knjižice, otroci jih z veseljem uporabljajo in z njimi jim lažje približam Boga. Veliko blagoslova vam želim Darja

 36. Pozdravljeni!

  izredno sem hvaležna , da objavljate v veroučnem kotičku vse te knjižice in delovne liste, ki so za otroke zelo zanimive. Ali bi lahko objavile tudi knjižico za molitev Tebe ljubim Stvarnik moj.
  Vse dobro!

 37. 🙂 I’m sorry to post in Thai language last week , I didn’t know that . I’m a teacher in Thailand and I’m Thai. Thank you very much for your kindness to do this website. It’s very useful for me and my students, almost , they are monks and novice. I hope you and your team are very well.

 38. 🙂 ขอขอบพระคุณทางคณะทีมงานที่ได้จัดทำเว็บไซต์นี้ขึ้นมาค่ะ เป็นประโยชน์มากค่ะ บางอันไม่มีเฉลยค่ะ พอดีได้สอนภาษาอังกฤษเสริม แต่ไม่ได้จบมาโดยตรง

 39. Šolske sestre de Notre Dame

  Povabljeni k ogledu zanimive oddaje Pot – i .
  Ustanoviteljica, bl. Marija Terezija Gerhardinger je bila žena globoke vere, ki je vedno iskala BOŽJO VOLJO, si prizadevala za EDINOST v naši mednarodni skupnosti in odgovarjala na pereče POTREBE svojega časa, ko se je posebej posvečala UBOGIM in VZGAJALA s širokim pogledom na svet.

  Na vašo željo, dragi gledalci, smo bili pri sestrah v Ljubljani, kjer je za vas pregovorila mag. s.Magda Burger.
  http://poti.rkc.si/index.php/content/display/386

  Mir in dobro !

 40. Dear Alenka,

  I cannot be grateful enough for your fantastic, imaginative and spot on worksheets that you are willing to share with us. Thank you very much for your generosity. My little pupils love your crosswords!

  Linda Meszlényi, teacher from Hungary

 41. Hello S. Alenka,
  I am the Director of Mission Advancement for the Atlantic-Midwest Province. Right now, I am here with Sr. Terezua in Baltimore, MD USA. 🙂 She is getting ready for 12 noon Mass.

  Blessings to you & your good work,
  Leslie

  • Hi dear Leslie,
   thank you so much for your greetings and comment. Really pleased to meet you here.
   Greetings and best wishes to you both, :bye:
   s. Alenka

 42. V zadnji družini sem prebrala članek o sestri Mariji Pia Marc
  rada bi se ji priporočila v molitev za mojo hčerko, pa ne vem kako in kam

  obilo božjega blagoslova in topel mamin objem
  Veronika

 43. Dear Alenka! You are brilliant! Thank you very much for sharing your great work. You make my days bright!
  Great respect
  Zinaida

 44. Thank you for sharing your work with all of us. It is great. I am a teacher in Romania and we are all in love with minibooks because of you.
  Well done, and thank you for your help
  larisa

 45. Spoštovane avtorice,

  Vaše vaje za pouk angleščine so zanimive in uporabne, še posebej za nas, ki uporabljamo učbenike PROJECT. Želim vam še veliko ustvarjalnega navdiha.

  S toplimi pozdravi,

  Mojca Pipan

 46. S. Slavka! Hvala za prispevek in čudovite slike! :good: Obilo blagoslova še naprej pri tvojem delu z mladimi! :bye:

 47. My name is Susanne Steiner and I’m an English teacher in Germany. I was a big fan of your English website “Funny English”. Unfortunately I’m not able to reach the website any more. Has it been moved? Is there any other possibility to get to the material? Thank you very much for you help!

 48. Dear Alenka
  I wanted to thank you so much for your great work.
  My pupils love your activities. So kind of you to share it with everyone.
  Orly (Orly100 ESL member)
  Israel

 49. Dear Alenka!

  I’m an English teacher and I need your help very much!
  I found your page Funny English just at the beginning of December and I found it really useful, funny and interesting. I downloaded just some of the material and I can tell you, my students enjoyed them very much, especially the crosswords and a mini book. I got to like your exercises very soon, and as I use ’Poject’ books in my classes they were great help. But to my greatest regret about two weeks later the page disappeared from the net and I can’t find it anymore. Is it just temporary ? I hope so. But my request is that can you please share your fantastic exercises in some way???

  I hope, YOU get my letter – or if someone else reads it, please forward it to the author of the English exercises-,and can answer very soon.

  I’m looking forward to hearing from you

  Best wishes

  Judit Szilágyi, Hungary

   • Dear Alenka!

    Many-many thanks for answering so fast and giving good news about Funny English! I successfully found it on the new address and I will use the ’ to be past ’ mini book even tomorrow.
    Thanks again for your fantastic ideas! I wish you strength and good health to go on working.
    Best regards

    Judit

 50. 🙂 I thank you very much for the downloaded material for my pupils with specific needs. It is extremely helpful and varied. I am very grateful to you. Greetings from Italy :bye: Bergamo