Molitev in delo za ohranitev stvarstva / 1. sep. – 4. okt.

Bog Stvarnik, zahvaljujemo se za vso lepoto tvojega stvarstva. Dal si nam poseben privilegij, da zanj skrbimo. Zvesti Bog, ohranjevalec vsega stvarstva, dal si nam posebno dolžnost, da molimo z upanjem, saj Ti  po Kristusu  že deluješ, da bi vse stvarstvo spravil s seboj in ga prenovil. Pomagaj nam, da bomo spremenili svoje življenje, postali ljudje sprave in gradili pravične odnose z vsem stvarstvom.
Pomagaj nam, da bomo živeli na trajnosten način ter odklanjali potrošništvo in izkoriščanje stvarstva. Bog modrosti, daj modrost vsem svetovnim voditeljem, da bi skupaj sodelovali za celovit sporazum, ki bo vključeval vprašanje podnebnih sprememb.

Bog Stvarnik, daj nam svojega Duha, da bomo skupaj nastopali za obnovo stvarstva in naši prihodnji generaciji predali varno okolje in podnebje. Naša skrb za zemljo naj bo dejanje slavljenja in pokorščine Tebi. Pridi k nam Tvoje kraljestvo, zgodi se Tvoja volja, kakor v nebesih, tako na zemlji. Prosimo Te, da bi mogli prisluhniti krikom okrog nas; usmerjaj naša dejanja, da bodo v sozvočju z vsem stvarstvom. Amen

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:heart: 
:-) 
:whistle: 
more...