Lenartove počitnice 2010

lp1-044V naši župniji vsako leto med krompirjevimi počitnicami pripravimo Lenartove počitnice. Tam je zelo zabavno in družabno, saj se vedno znova zbira veliko otrok, velikih in malih, tudi samo 3 leta starih otrok.

Letos smo prvi dan preživeli v Lenartovi dvorani, kjer smo se ob 9.00 ‘pofočkali’, nato pa smo začeli z delom. Toliko je bilo na razpolago, da nisi mogel biti brez dela. Lahko si šel na šivanje svečk, okraševanje vazic, zvijanje zvitkov in zvezdic, barvanje pobarvank, ali pa si se pridružil izdelovanju vrečk, v katere smo kasneje dali izdelke. Ta dan mi je bil zelo všeč, a najboljše šele pride.

Napočilo je novo jutro in pri sestrah de Notre Dame smo pekli piškote. Meni so se kar sline cedile, toliko piškotov si lahko videl. Pa vendar nismo celi dan samo požirali sline, kje pa. Sem pa tja je bila kakšna prilika, pa si ga vzel, he, he. No, to se je dogajalo tudi v sredo, samo piškoti so bili drugi. Ob poldne smo pojedli zaslužene zrezke in krompir, kasneje pa še pecivo. Potem smo odhiteli nazaj na ťnjamsi deloŤ, lahko pa si se lotil izdelovanja žogice iz blaga. To delavnico je vodil brat Tilen, ki ima vedno dobre ideje.

Čakal nas je že četrtek, znova nekaj vznemirljivega. Na vrsti je namreč bil izlet v neznano. Nihče ni vedel, kam bomo šli, no ugotovili smo, da gremo z vlakom. Jupi!! Po dolgi poti smo prispeli v Ljubljano. Aha, zagotovo gremo v kakšen samostan. In prav smo imeli. S patrom Simonom Petrom smo šli do samostana salezijancev. Najprej smo imeli sveto mašo, pozneje pa smo pri kapelici Marije Pomočnice zapeli pesmi in pomalicali. Po kosilu iz nahrbtnika smo imeli na bližnjem travniku igre, kjer smo se smejali do konca. Ker pa nas je čas že preganjal, smo morali odhiteti na vlak, ki nas je popeljal nazaj domov.

Ta dan mi je bil najbolj všeč in vesela sem, da sem znova obiskala Marijo Pomočnico.

Sledil je še petek v Lenartovi dvorani, kjer smo dokončali vizitke in klepetali ob delanju vrečk. Čeprav nas je bilo ta dan manj, smo ga preživeli s smehom in dobro voljo.

S petkom se tako vsako leto zaključijo Lenartove počitnice. Na njih je, kot ste videli, zelo veselo in zabavno, zato bomo veseli, če se nam prihodnje leto pridružite tudi vi.

Ema Molan, 11 let, Novo mesto – sv. Lenart

Fotogalerija: 1. dan, 2. dan, 3. dan, 4. dan, 5. danlp1-044

Komentiranje ni možno.