Cvetna sobota v Novem mestu

OLYMPUS DIGITAL CAMERADelanje butaric je postalo že kar redno opravilo v postnem času v naši skupnosti v Novem mestu. Letos je v soboto, 15. marca, prišlo 24 osnovnošolskih otrok in 4 animatorke, ki so skupaj s sestrami oblikovale dopoldanski duhovni del priprave otrok na Veliko noč, popoldne pa pomagale manj veščim otrokom pri izdelavi butaric.

V duhovnem delu so prisluhnili s. M. Piji, ki je otrokom približalo zgodbo o mladem Silviju, katerega življenjska pot se je po hudem trpljenju končala v 12 letu življenja. Zbrane je predvsem nagovorilo Silvijevo sprejemanje trpljenja. Potem so se razdelili v 5 skupin, kjer so se še ustavili ob povedani resnični življenjski zgodbi in pripravili po 3 postaje križevega pota. Križev pot so potem molili v kapeli. Otroci so s svojimi besedami Jezusu povedali to, kar jih teži in kako so razumeli skrivnost določene postaje križevega pota, v čem bi se radi poboljšali ter ga prosili za njegovo pomoč pri tem. Misli ob določeni postaji so potrdili s petjem pesmi: ‘Na križ si šel, Gospod, na križ si šel za nas. Umrl si, Gospod, umrl za vse nas.’

Sledilo je skupno kosilo, ki ga je pripravila s. Marjeta, po njem pa je bilo nekaj časa za igro, da so potem lažje delali butarice. Vsi so naredili po eno, nekateri pa celo po več manjših: za mamico, za očita, za bratca ali sestrico, za staro mamo… Pri tem delu je prišla prav pomoč animatork in sester iz skupnosti na Cankarjevi. Da pa je nastala tudi “butarica velikanka” – merila je polne 4 metre – se lahko prepričate na sliki. Pa še druge si lahko ob tem ogledate!

sDK

Komentiranje ni možno.