Cvetna sobota pri sestrah v Novem mestu

p1010035V soboto, 4. 4. 09, smo se nadebudni ustvarjalci zbrali pri notredamskih sestrah, da bi si naredili butarice za prihajajočo Cvetno nedeljo. Ob 10h dopoldne se je začelo zbiranje v kapeli, kjer smo prepevali in začeli z duhovnim programom. Prebrali smo zgodbo o pšeničnem zrnu in po skupinah razmišljali, kdaj smo mi dobro in slabo zrno v vsakdanjem življenju. To smo ponazorili z našimi dobrimi deli, narisali in predstavili plakate, odigrali različne prizore in zaključili duhovni del s prošnjo in posajenim zrnom v zemljo.

Sledilo je kosilo (hvala s. Marjeti za slastne kruhke). Za vzdrževanje pozitivne energije in dobrega vzdušja so sledile konjske dirke:), torej različni bansi. Nato smo se spet razdelili v skupine, skupaj znesli vse zelenje in veje ter začeli skrbno izdelovati butarice. Ni manjkalo pisanih trakov, pomaranč in jabolk. Otroci so se izkazali in naredili butare najrazličnejših oblik in velikosti (malo smo pomagale animatorke in sestre ;)).

Ker je vsega lepega enkrat konec, se je počasi zaključeval tudi ta dan. Okoli treh so po svoje izmučene malčke in njihove butarice prišli starši. Animatorji pa smo še izmenjali mnenje o našem dnevu in se polni pozitivne energije in življenja razšli (do naslednjega snidenja;)) Bilo je lepo.

Mirjam Turk in Urška Klemenčič

Komentiranje ni možno.