Naše božično srečanje 2010

p1010015V torek, 28. decembra 2010, smo se članice Slovenske notredamske province zbrale na svojem rednem po-božičnem srečanju v naši skupnosti v Trnovem-Ilirska Bistrica. Namen srečanja je skupaj podoživeti božično skrivnost, poglobiti naše medsebojne vezi sestrinstva in kakšno aktualno temo.

Srečanje smo začele s sveto mašo, ki jo je daroval g. župnik Gabrijel Vidrih. Po maši smo se zbrale v dvorani in si ogledale nekaj prispevkov z Razširjenega generalnega sveta (to je srečanja našega generalnega vodstva s provincialnimi predstojnicami vse kongregacije), ki se nanašajo na življenje in poslanstvo naše kongregacije. Pred kosilom so prišli k nam tudi otroci iz vrtca Antonina in nam predstavili igrico s tremi prizori adventnih srečanj: srečanja angela z Marijo, Marije s teto Elizabeto ter Jožefa z Marijo. Prizore so začeli ob adventnem venčku s pesmijo, ki opeva prižiganje sveč na njem. Ob koncu pa so pokazali, kaj vse znajo: delati piškote in druge stvari, pa tudi plesati.

Srečanje z otroki in njihove uprizoritve so bile lepa spodbuda za naše nadaljnje delo: v nas so prebudila božično hrepenenje in podoživljanje teh praznikov skozi leta našega življenja in sedaj. V spomin na srečanje so nam podarili zvezdice, ki so jih izdelali sami, vsaka pa je prinesla tudi posebno sporočilo kot spodbudo za nadaljnjo pot.

Po skupnem kosilu smo imele tombolo, za katero smo vse prispevale darila. Ta tradicionalna medsebojna ‘obdaritev’ nam je vsem v veselje. Srečanje smo seveda še nadaljevale in po končanih prispevkih o naši kongregaciji skupaj molile Večernice; po večerji smo se razšle v svoje skupnosti. Posebnost današnjega srečanja je bila tudi prisotnost devetih sester iz Nemčije, natančneje iz Münchna, ki so bile tam skupaj v noviciatu. Pri nas imajo eno od svojih rednih srečanj. Prišle so skupaj s svojo voditeljico, tu pa sta se jim pridružili še naša sestra Urška, ki je bila z njimi v tem noviciatu in njena voditeljica s. Cirila. – Povabljeni, da si ogledate še nekaj foto-utrinkov z današnjega dne.

Foto in besedilo: s. Darija Krhin

Komentiranje ni možno.