Postna duhovna obnova slepih in slabovidnih

p1010002V soboto, 24. marca 2012, je bila v naši skupnosti v Novem mestu sedaj že redna postna duhovna obnova za slepe in slabovidne ter njihove spremljevalce. Skupini so se pridružile tudi sestre iz te naše skupnosti. Duhovno obnovo je vodil zvesti duhovni spremljevalec slepih p. Marko Novak, OFM. Prijetnemu vzdušju ob zbiranju je sledilo premišljevanje p. Marka ob treh evangeljskih odlomkih. Potem so se razdelili v tri skupine. V skupini so najprej prebrali evangeljski odlomek in v tihoti ‘pustili’, da jih je nagovoril. Pri podelitvi duhovnega izkustva so se v vseh treh skupinah spraševali, kaj želi Gospod oznaniti prav njim, vsakemu posebej in po njih njihovim bratom in sestram. Vsaka skupina je imela glede na izbrani evangelij še svoja vprašanja za premislek,:

  • »Gorečnost za tempelj«: kaj bi moral Jezus izgnati tudi pri nas iz ‘templja’ našega srca in katere vrline naj bi ga krasile.
  • »Verovati za rešitev«: premislek je bil namenjen nedoumljivi skrivnosti vere in zaupanja Božji ljubezni; kako more luč dobrih del preganjati temo zla in hudega.
  • »Skrivnost pšeničnega zrna«, ki vsebuje skrivnost velike noči: kako se ta skrivnost razkriva v naši pripravi na veliko noč in v vsakdanjem življenju.

Sledila je podelitev razmislekov malih skupin v veliki skupini. Skupine so pripravile tudi sodelovanje pri evharistični daritvi, ki je sledila. Bila je res vrhunec srečanja in odprtosti src prisotnih za Božje prihajanje.

Srečanje so sklenili s skupnim kosilom, ki ga je pripravila s. Marjeta Fajdiga, ob pomoči pridne srednješolke Alje. Seveda so si ob koncu obljubili, da se zopet srečajo – pri sestrah, kjer se čutijo lepo sprejete in dobrodošle. Res je tako in naj tako tudi ostane!

s. Darija Krhin

Komentiranje ni možno.