• 2013
2013 Obisk generalne predstojnice

Šolske sestre de Notre Dame smo v torek, 30. aprila 2013, obhajale naš vsakoletni Dan skupnosti. To je dan, ko se v hvaležnosti spominjamo naše redovne ustanoviteljice, blažene matere Terezije Jezusove Gerhardinger in se veselimo življenja in poslanstva naše mednarodne kongregacije. Skoraj vse sestre Slovenske province smo se ta dan zbrale v naši skupnosti v Trnovem-Ilirska Bistrica.

2013 Mini oratorij v Šentjerneju

Oratorija se je udeležilo 35 otrok od 1. do 7. razreda in 9 animatorjev, srednješolcev. Zjutraj smo imeli katehezo, nato delo po skupinah. V delavnicah smo kuhali in izdelovali enkrat piškote in škatliceza bolnike, ki sta jih obiskovala misijonarja, druga dva dneva pa srčke, ki jih bodo delili mamicam na proslavi za materinski dan. Po kosilu smo šli v treh skupinah na sprehod ali se igrat ven. Popoldne je sledil zaključek kateheze in ovrednotenje dela po skupinah. Zadnji dan pa smo zaključili z zelo zanimivo prireditvijo Šentjernejska fara ima talent. Najboljši talenti so bili nagrajeni. s. Terezija in s. Karmen

2013 Evropsko srečanje mlajših sester

V Ilirski Bistrici je od 2. – 6. januarja 2013 potekalo evropsko srečanje sester z začasnimi zaobljubami. Udeležile so se ga sestre iz Bavarske (7 + voditeljica s. Angela), Poljske (2 + prevajalka s. Amata) in Slovenije (1 + voditeljica s. Cirila). Za izvedbo programa sta skrbeli s. Cirila in s. Magda. Pa je bilo še bolj mešano, kot je videti na prvi pogled. Narodnostno namreč: 5 Nemk, 1 Madžarka, 2 Romunki, 2 Poljakinji in 3 Slovenke, vse skupaj pa se je odvijalo pretežno v nemškem jeziku.