• 2012
2012 Adventno srečanje v Novem mestu

Kot vsako leto, smo tudi letos skupaj delali adventne venčke ter uprizorili dogodek iz Marijinega življenja. Nekaj utrinkov si lahko pogledate v fotogaleriji. (foto: s. Darija Krhin)

2012 Lenartove počitnice

Letos se je na Lenartovih počitnicah zbralo okrog 140 otrok, ki so se skupaj s starši in prostovoljci pod vodstvom župnika, kaplana, sester in katehetov spremenili v prave peke piškotov različnih vrst po številnih receptih, nekateri pa so se odločili za izdelavo voščilnic. Piškote in voščilnice so otroci ponudili na farni dan – Lenartovo. Darove, ki so jih dobili za izdelke, so namenili obnovi Lenartovega doma. (Foto: s. Darija Krhin)

2012 Svetopisemski maraton

V župniji Ilirska Bistrica, natančneje v kapeli Šolskih sester de Notre Dame je od 4. do 5. oktobra 2012 potekal Mini svetopisemski maraton, ki se je začel z večerno sv. mašo, po kateri je g. kaplan Niko Čuk pričel z branjem Matejevega evangelija. V 24-ih urah zvrstilo več kot petdeset bralcev. Nekateri poslušalci in bralci so v molitvenem bdenju vztrajali več ur skupaj ali celo vso noč, spet drugi so se ustavili v kapeli v zgodnji jutranjih urah preden so odšli na svoje delo. (besedilo: s. Urška Lever; foto: s. Marjetka Jeralič)

2012 Praznik zahvale in zvestobe

Šolske sestre de Notre Dame v Ilirski Bistrici smo 29. avgusta 2012 slavile PRAZNIK ZAHVALE IN ZVESTOBE. Prav na ta dan so naše sestre Jožefa Turk, Ludovika Bradeško in Savia Jeriček obhajale 50 let redovništva; pridružila se jim je s. Mateja Šav, ki bo 16. oktobra obhajala svoj 60-letni redovni jubilej. V samostanski kapeli je sv. mašo daroval minoritski novomašnik p. Andrej Mohorčič, ob somaševanju domačega kaplana g. Nika Čuka. V krogu sester, nekaterih sorodnikov naših jubilantk in vernikov iz župnije, je izzvenela hvaležnost Bogu za njihovo zvestobo.

2012 Bele stezice v vrtincih življenja

Od 2. do 3. junija 2012 smo si pri sestrah na Cankarjevi lahko ogledali razstavo klekljanih čipk, starodavne domače in umetne obrti, ki so jo po gradovih in samostanih na naših tleh poznali že v 16. stoletju. Obiskovalci so se navduševali nad čipko ter tudi pohvalili izdelke klekljaric , ki se že vrsto let srečujejo v prostorih samostana, kjer v prijetni družbi ustvarjajo bele umetnine. Od jeseni do pomladi je tečaj kleklanja pri s. Ivanki Terček obiskovalo 37 klekljaric iz Novega mesta, okolice in tudi oddaljenih krajev.

1 2