• 2010
2010 Advent - čas pričakovanja

S prvo adventno nedeljo se je začel sv. adventni čas – čas priprave na praznik rojstva Jezusa Kristusa. Vsako leto se pripravljamo na božično praznovanje in ena izmed glavnih poti je prav gotovo priprava naših src, da bi se Jezus lahko rodil v nas samih. V naših mislih, željah, besedah in dejanjih. Pri tem nam lahko pomagajo tudi simboli, kot je adventni venček. Prav s tem namenom, da bi vsak izdelal svoj adventni venček, se je v soboto 27. novembra, kljub slabemu vremenu v Domu matere Terezije zbralo nekaj otrok.

2010 \"Jona - besni prerok\"

Na zadnji četrtek v mesecu oktobru je bila dvorana Doma matere Terezije resnično napolnjena do zadnjega kotička. Kot se je Jonu zgodila Gospodova beseda, tako se je vsem zbranim »zgodil« prijeten večer v družbi igralca g. Gregorja Čušina in njegove monokomedije z naslovom »Jona, besni prerok«. Nekaj kratkih utrinkov, ki zaznamujejo predstavo in vabijo k našemu osebnemu odmevu.

2010 Božično srečanje sester

V torek, 28. decembra2010, smo se članice Slovenske notredamske province zbrale na svojem rednem po-božičnem srečanju v naši skupnosti v Trnovem-Ilirska Bistrica. Namen srečanja je skupaj podoživeti božično skrivnost, poglobiti naše medsebojne vezi sestrinstva in kakšno aktualno temo. Srečanje smo začele s sveto mašo, ki jo je daroval g. župnik Gabrijel Vidrih.

2010 Mednarodno srečanje mlajših sester

\"Janez (Krstnik) je glas, Gospod pa je beseda.\" - Ta Avguštinova misel je veljala za rdečo nit juniorat srečanja bavarske in slovenske province, ki je potekalo od 26. do 30. decembra 2010 v Ilirski Bistrici. Trenutno to skupino iz obeh provinc sestavlja 9 sester ter dve voditeljici - s. Angelo v Nemčiji in s. Cirilo v Sloveniji. Večina sester ima izobrazbo vzgojiteljic in svoje poslanstvo opravljajo v vrtcih, pa tudi v šolah. Tako npr. s. Renata v Romuniji poučuje verski pouk na eni izmed madžarskih šol, kjer ta predmet sodi med obvezne.

2010 \"Janez Krstnik, adventni klicar in pričevalec\"

Tudi v letošnjem adventu so se slepi, slabovidni in njihovi spremljevalci zbrali v naši skupnosti na Cankarjevi 23 v Novem mestu k duhovni obnovi. Vodil jo je njihov zvesti prijatelj, frančiškan pater Marko Novak. V čudovitem zimskem dnevu so ob prihodu imeli priložnost srečati se ob kavi in pecivu ter pogovoru; vsakdo je imel kaj povedati o tem, kaj se je zgodilo v njegovem življenju od zadnjega srečanja.

2010 \"Dobri mož\" se nas je spomnil tudi letos

... in nam pripravil lep večer. Izvedli so ga njegovi zvesti spremljevalci, angeli. Medsebojna obdaritev je bila neke vrste \"nagrada\" za \"trdo\" delo pri igranju \"Activity\". Za konec pa je vse razveselila \"Pizza da te kap\". Če ne verjamete, da je bilo lepo, poglejte še tale \"slikovni\" zapis.

1 2 3