• 2009
2009 Adventni venčki z otroki pri naših sestrah v Šentjerneju in Novem mestu

O tem delu najbolje govorijo slike, zato vabljeni k ogledu ...

2009 Večne zaobljube s. M. Marjetke Jeralič

V soboto, 21. novembra 2009, je v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Šentjerneju domačinka, notredamska sestra M. Marjetka Jeralič pred gospodom škofom, svojimi sosestrami, domačimi in prijatelji ter vso župnijsko skupnostjo, izrekla svojo dokončno podaritev Bogu z večnimi zaobljubami. To je velik dan v življenju vsake redovnice in zato tudi praznik za župnijsko ali katero drugo skupnost, v kateri je slovesnost večnih zaobljub. (Foto: Megafoto Marijan Hočevar S. P.)

2009 Blagoslovitev vrtca Antonina

»Podaj mi roko – da zgradiva most… ljubezni, miru, prijateljstva, spoštovanja!« - Blagoslov vrtca Antonina pri Šolskih sestrah de Notre Dame v Trnovem-Ilirska Bistrica - 24. oktober, dan, ko se Šolske sestre de Notre Dame spominjamo ustanovitve svoje kongregacije, je bil za našo Slovensko provinco posebej pomemben. Bile smo priče pomembnemu dejanju – uradni otvoritvi in blagoslovu vrtca Antonina.

2009 Počitniški teden v Ilirski Bistrici

Kot žito na polju je naše življenje. Rastemo, dozorevamo, velikokrat nas obsije sonce, doživljamo lepe trenutke, ob tistih, ki jih imamo radi, delamo stvari, ki nas osrečujejo, izkazujemo nesebično ljubezen, ne pričakujemo povračila. Pridejo pa dnevi, ko dežuje, ko v temi in brez poti tavamo. Plujemo med dobrim in zlim. Zlo se spretno vije okoli nas in nas omamlja. Naša zemlja ni bila dovolj pognojena, da bi uspeli narediti močna stebla.

1 2